Törpeharcsa petya módra hozzávalók:

30-50 db törpeharcsa

vegeta

sült halhoz való fűszerkeverék

4-5 fej nagyobb vöröshagyma

2-3 gerezd fokhagyma

étolaj vagy zsír

Törpeharcsa petya módra elkészítése:

A törpeharcsát 40-50 fok meleg, 1-2 evőkanál sót és 1 deci ecetet tartalmazó vízben hagyjuk állni 5 percig. Ettől egyrészt elpusztul pillanatok alatt, másrészt a nyálkaréteg lemoshatóvá válik. Pucolás után kevés zsiradékot tegyünk a tepsibe.

Sorba pakoljuk bele a vegetával és a fűszerkeverékkel alaposan meghintett halakat. Só külön nem szükséges! A halak közé szórjuk be a kis karikákra darabolt fokhagymát, majd a halakat fedjük le a karikára vágott vöröshagyma szeletekkel.

Addig süssük előmelegített közép meleg sütőben, amig a hagyma finomra sül.

Jól illik hozzá a tzatziki szósz is.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 40 perc