Törpeharcsa petya módra hozzávalók:
30-50 db törpeharcsa
vegeta
sült halhoz való fűszerkeverék
4-5 fej nagyobb vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
étolaj vagy zsír
Törpeharcsa petya módra elkészítése:
A törpeharcsát 40-50 fok meleg, 1-2 evőkanál sót és 1 deci ecetet tartalmazó vízben hagyjuk állni 5 percig. Ettől egyrészt elpusztul pillanatok alatt, másrészt a nyálkaréteg lemoshatóvá válik. Pucolás után kevés zsiradékot tegyünk a tepsibe.
Sorba pakoljuk bele a vegetával és a fűszerkeverékkel alaposan meghintett halakat. Só külön nem szükséges! A halak közé szórjuk be a kis karikákra darabolt fokhagymát, majd a halakat fedjük le a karikára vágott vöröshagyma szeletekkel.
Addig süssük előmelegített közép meleg sütőben, amig a hagyma finomra sül.
Jól illik hozzá a tzatziki szósz is.
0 hozzászólás