Tortalap lágy tésztából hozzávalók:

2 tojás

125 g porcukor

250 g vaj

375 g liszt

csipetnyi só

citromhéj

½ tasak sütőpor

Tortalap lágy tésztából elkészítése:

A lisztet a gyúródeszkára szórjuk, a közepén kialakítunk egy kis mélyedést, és beletesszük a cukrot, a lágy vajat, a tojássárgáját, a sót, a citromhéjat, valamint a sütőport.

Az összetevőket elkeverjük, és addig gyúrjuk, amíg egy lágy tésztát kapunk. A tésztát vékonyra nyújtjuk, és 4-5 tortaforma méretű lapot készítünk belőle.

A lapokat előmelegített sütőben közepes tűzön 10 percig sütjük. A tortalapokat nem kell sziruppal átitatni.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 45 perc