Tripla csokis torta hozzávalók:
Tészta:
2 tojás
1 1/2 csésze cukor
1 1/4 csésze liszt
1/2 csésze kakaó
1/2 csésze olaj
1 csésze aludttej vagy 1 csésze tej + 1 evőkanál ecet
3/4 teáskanál szódabikarbóna
1/2 teáskanál só
Krém:
2/3 csésze cukor
1/3 csésze kakaó
1 1/2 csésze tejszín
Máz:
1 csésze étcsokoládé
1 csésze fehér csoki
1/4 csésze + 1/4 csésze tejszín
1 1/2 teáskanál vanília aroma
Tripla csokis torta elkészítése:
Tészta:
Válaszd szét a tojássárgákat a fehérjéktől. Verd habbá a tojásfehérjéket 1/2 csésze cukorral.
Egy nagyobb edényben keverj össze 1 csésze cukrot liszttel, sóval, szódabikarbónával és kakaóval. Add hozzá az olajat, aludttejet és a 2 tojássárgáját. Keverd össze mixerrel.
Add hozzá a tojásfehérjéből nyert habot, és óvatosan keverd össze.
Öntsd a tésztát 3 tepsibe, és helyezd 175°C fokra előmelegített tepsibe kb. 30 percig.
Krém:
A csokikrémhez keverd össze a kakaót és cukrot. Add hozzá a tejszínt és vaníliát. Mixerrel keverd krémmé. Mikor a tésztalapok kihűltek, elkészítheted a tortát: tésztalap-krém-tésztalap-krém-tésztalap.
Máz:
Olvaszd meg a csokikat mikróban 1 perc alatt. 5 perc elteltével, öntsd a mázt a torta tetejére, és hagyd, hogy lecsorogjon az oldalán. Hagyd kihűlni, és meleg késsel szeleteld fel.
A tripla csokis torta receptet Rroxana ajánlotta.
0 hozzászólás