Tripla csokis torta hozzávalók:

Tészta:

2 tojás

1 1/2 csésze cukor

1 1/4 csésze liszt

1/2 csésze kakaó

1/2 csésze olaj

1 csésze aludttej vagy 1 csésze tej + 1 evőkanál ecet

3/4 teáskanál szódabikarbóna

1/2 teáskanál só

Krém:

2/3 csésze cukor

1/3 csésze kakaó

1 1/2 csésze tejszín

Máz:

1 csésze étcsokoládé

1 csésze fehér csoki

1/4 csésze + 1/4 csésze tejszín

1 1/2 teáskanál vanília aroma

Tripla csokis torta elkészítése:

Tészta:

Válaszd szét a tojássárgákat a fehérjéktől. Verd habbá a tojásfehérjéket 1/2 csésze cukorral.

Egy nagyobb edényben keverj össze 1 csésze cukrot liszttel, sóval, szódabikarbónával és kakaóval. Add hozzá az olajat, aludttejet és a 2 tojássárgáját. Keverd össze mixerrel.

Add hozzá a tojásfehérjéből nyert habot, és óvatosan keverd össze.

Öntsd a tésztát 3 tepsibe, és helyezd 175°C fokra előmelegített tepsibe kb. 30 percig.

Krém:

A csokikrémhez keverd össze a kakaót és cukrot. Add hozzá a tejszínt és vaníliát. Mixerrel keverd krémmé. Mikor a tésztalapok kihűltek, elkészítheted a tortát: tésztalap-krém-tésztalap-krém-tésztalap.

Máz:

Olvaszd meg a csokikat mikróban 1 perc alatt. 5 perc elteltével, öntsd a mázt a torta tetejére, és hagyd, hogy lecsorogjon az oldalán. Hagyd kihűlni, és meleg késsel szeleteld fel.

 

A tripla csokis torta receptet Rroxana ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 120 perc