Truffle keksz hozzávalók:
100 g feldarabolt csoki
45 g vaj
55 g porcukor
egy késhegynyi só
2 kisebb tojás
vanília eszencia
100 g liszt
10 g kakaó
0,5 kiskanál sütőpor (ne tegyél túl sokat, hogy ne morzsálódjon a keksz)
90 g porcukor (a díszítéshez)
Truffle keksz elkészítése:
Lassú tűzön olvasszd fel a csokit a vajjal, add hozzá a cukrot és keverd jól össze mixerrel. Közben tedd bele a tojást és a vanília eszenciát.
Keverd össze a lisztet a kakaóval, a sóval és a sütőporral, majd öntsd bele a csokikrémbe.
Mixerrel keverd össze, fedd le alufóliával és tedd be a hűtőbe 2 óra hosszára.
A kihűlt masszából gyúrj kb.2,5cm átmérőjű gombócokat és forgasd meg őket porcukorban.
Sütőpapíros tepsibe helyezd el őket úgy, hogy hagyj köztük 4cm-es távolságot.
Előmelegített sütőben süsd 10-15 percet 160 C fokon.
Amikor elkészül, hagyd még 2 percet a tepsiben állni, majd szedd ki és hagyd kihűlni.
Műanyag dobozokban tálald.
A receptet lilisor86 ajánlotta.
0 hozzászólás