Truffle keksz hozzávalók:

100 g feldarabolt csoki

45 g vaj

55 g porcukor

egy késhegynyi só

2 kisebb tojás

vanília eszencia

100 g liszt

10 g kakaó

0,5 kiskanál sütőpor (ne tegyél túl sokat, hogy ne morzsálódjon a keksz)

90 g porcukor (a díszítéshez)

Truffle keksz elkészítése:

Lassú tűzön olvasszd fel a csokit a vajjal, add hozzá a cukrot és keverd jól össze mixerrel. Közben tedd bele a tojást és a vanília eszenciát.

Keverd össze a lisztet a kakaóval, a sóval és a sütőporral, majd öntsd bele a csokikrémbe.

Mixerrel keverd össze, fedd le alufóliával és tedd be a hűtőbe 2 óra hosszára.

A kihűlt masszából gyúrj kb.2,5cm átmérőjű gombócokat és forgasd meg őket porcukorban.

Sütőpapíros tepsibe helyezd el őket úgy, hogy hagyj köztük 4cm-es távolságot.

Előmelegített sütőben süsd 10-15 percet 160 C fokon.

Amikor elkészül, hagyd még 2 percet a tepsiben állni, majd szedd ki és hagyd kihűlni.

Műanyag dobozokban tálald.

A receptet lilisor86 ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 20 perc