Tükörtojás gyümölcsből hozzávalók:
Lap:
4 tojás
100 g cukor
1 csomag vaníliacukor
60 g liszt
1 teáskanál sütőpor
60 g keményítő
Krém és díszítés:
1 üveg sárgabarack lekvár
400 g porcukor
200 g marcipán
14 fél konzerves sárgabarack
6-8 evőkanál narancslé
mentalevelek a díszítéshez
Tükörtojás gyümölcsből elkészítése:
Forrósítsd fel a sütőt 200 fokra. Válaszd szét a tojásokat. Verd habbá a tojásfehérjéket és adj hozzá 50 g cukrot. Verd fel a tojássárgájákat a vaníliacukorral és a maradék cukorral. Keverd össze a lisztet, sütőport és keményítőt. Keverd össze a tojásokat, majd homogenizáld az egészet. Öntsd a tésztát egy sütőpapírral kibélelt tepsibe és süsd kb. 15 percig.
Borítsd a lapot egy cukorral beszórt nedves konyharuhára és távolítsd el a sütőpapírt. Kend be a tésztát a baracklekvárral. A kendő segítségével tekerd fel a lapot, majd tedd a hűtőbe.
Gyúrj össze 200 g porcukrot a marcipánnal és kend két alufólia közé.
Vágd a piskótatekercset 14 szeletre. Vágj ki kartonból egy a tekercsszelet méretű sablont. A sablon segítségével vágj 28 marcipán darabot. Helyezd a felét egy tálcára, majd tegyél mindegyikre egy szelet sütit. Fedd le a többi marcipánnal és nyomkodd meg egy kicsit.
Szárítsd meg a barackokat egy konyhakendővel. Szórj porcukrot egy tálba és keverd össze a narancslével, majd itasd át a szeleteket ezzel a keverékkel. Hagyd száradni egy kicsit, helyezz egy-egy fél szelet barackot mindegyik tetejére, majd várj, amíg teljesen megszárad a glazúr.
Díszítheted mentalevelekkel.
A gyümölcstükörtojás receptet sava laura ajánlotta.
0 hozzászólás