Tükörtojás gyümölcsből hozzávalók:

Lap:

4 tojás

100 g cukor

1 csomag vaníliacukor

60 g liszt

1 teáskanál sütőpor

60 g keményítő

Krém és díszítés:

1 üveg sárgabarack lekvár

400 g porcukor

200 g marcipán

14 fél konzerves sárgabarack

6-8 evőkanál narancslé

mentalevelek a díszítéshez

Tükörtojás gyümölcsből elkészítése:

Forrósítsd fel a sütőt 200 fokra. Válaszd szét a tojásokat. Verd habbá a tojásfehérjéket és adj hozzá 50 g cukrot. Verd fel a tojássárgájákat a vaníliacukorral és a maradék cukorral. Keverd össze a lisztet, sütőport és keményítőt. Keverd össze a tojásokat, majd homogenizáld az egészet. Öntsd a tésztát egy sütőpapírral kibélelt tepsibe és süsd kb. 15 percig.

Borítsd a lapot egy cukorral beszórt nedves konyharuhára és távolítsd el a sütőpapírt. Kend be a tésztát a baracklekvárral. A kendő segítségével tekerd fel a lapot, majd tedd a hűtőbe.

Gyúrj össze 200 g porcukrot a marcipánnal és kend két alufólia közé.

Vágd a piskótatekercset 14 szeletre. Vágj ki kartonból egy a tekercsszelet méretű sablont. A sablon segítségével vágj 28 marcipán darabot. Helyezd a felét egy tálcára, majd tegyél mindegyikre egy szelet sütit. Fedd le a többi marcipánnal és nyomkodd meg egy kicsit.

Szárítsd meg a barackokat egy konyhakendővel. Szórj porcukrot egy tálba és keverd össze a narancslével, majd itasd át a szeleteket ezzel a keverékkel. Hagyd száradni egy kicsit, helyezz egy-egy fél szelet barackot mindegyik tetejére, majd várj, amíg teljesen megszárad a glazúr.

Díszítheted mentalevelekkel.

A gyümölcstükörtojás receptet sava laura ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc