Tükrös pulykaleves hozzávalók:
4 személyre:
200 g pulykaérem (vagy mell nyesedék ami a rolád vagy szeletelésnél leesik)
50 ml olivaolaj,
1 kicsi szál sárgarépa
1 kisebb szál petrezselyem gyökér
1/2 db friss karalábé
2 db közepes sampion gomba
1 db paradicsom
1 db zöldpaprika
100 g cukorborsó
1 kis fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 szál zellerzöld
só, őrölt bors
gyömbér
húsleves vagy 2-3 evőkanálnyi delikát
zölségzöld a díszitéshez
tetszés szerinti levesbetét (eperlevél, ludgégetészta, söberli, krumpligombóc, májgombóc, húsgombóc)
1 szem kockacukor (ízfokozó)
Tükrös pulykaleves elkészítése:
Az összes anyagot megtisztitjuk, megmossuk, lecsepegtetjük.
A zöldségeket negyedbe-szeletekre (ha kicsi akkor karikára) vágjuk és egy megfelelő fazékban olivaolajon félig előpiritjuk hozzáadjuk a kockára szelt pulykahúst, karalábét, gombát és tovább piritjuk majd felengedjük 1l vízzel és felforraljuk.
Visszahúzzuk a hőt úgy, hogy csak gyöngyöző forrásban maradjon, hozzáadjuk a kockára szelt paprikát, paradicsomot.
A héjas vöröshagyma egyik felét 3/4 ig bevágjuk, majd a másik feléről is hossziránnyba, a fokhagymát egészben hagyjuk, a zellerlevelet is belerakjuk, de ezeket a főzés végén eltávolítjuk a levesből. Végül hozzáadjuk a delikátot.
Amikor az alapanyagok már majdnem puhák, hozzáadjuk a cukorborsót és a tetszés szerinti levesbetétet, készre főzzűk, ha kell utánízesitsük, tálaláskor vágott zölségzölddel díszítjük.
Ha nem az elkészülés után fogyasztjuk el a levest akkor a betéteket külön főzzük ki!
0 hozzászólás