Túrógombóc dió kabátban hozzávalók:

10-12 db

50 dkg túró (bio, csökkentett zsírtartalmú)

2 db tojás (bio, vagy szabadtartású)

2 evőkanál tejföl (bio, csökkentett zsírtartalmú)

12 evőkanál búzadara (bio, teljes kiőrlésű tönköly)

2 evőkanál cukor (bio nád, vagy sztívia)

csipet só (himalája)

8 dkg darált dió (bio)

Túrógombóc dió kabátban elkészítése:

Válasszuk szét a tojásokat és a fehérjét verjük kemény habbá.

Törjük össze egy tálban a túrót, adjuk hozzá a tojások sárgáját, a cukrot, a tejfölt, csipet sót és a búzadarát.

Keverjük a habot a túrós masszához és tegyük a hűtőbe pihenni 2 órát.

Ha letelt a pihenő idő, tegyünk fel vizet (kb. 10 cm magasságig legyen az edényben) forrni, majd amikor lobog, nedves kézzel formázzunk 5-6 cm átmérőjű gombócokat és óvatosan csúsztassuk a vízbe.

Amíg a gombócok főnek pirítsuk meg a darált diót egy serpenyőben (olaj nélkül, szárazon).

Amikor feljönnek a gombócok a víz tetejére főzzük még további 2-3 percig és lecsepegtetve szedjük ki a vízből, majd hempergessük meg a dióban.

Ízlés szerint tejföllel, porcukorral tálaljuk. Kitűnő vegetáriánus egytálétel!

 

Evés előtti este elkészíthetjük a masszát és hűtőben tároljuk a kifőzésig

Ha a dió pirítással később végzünk, mint a gombóc kifőzéssel, akkor a dióba forgatás előtt mártsuk bele egy kiszedőkanállal a főzővízbe a gombócokat és lecsepegtetve tegyük a dióba (jobban tapad a gombócra a dió, ha enyhén nedves).

Készíthetünk édes tejfölt cukorral, vagy lekvárral (pl. áfonya, vagy barack), illetve, aki fanyarabb ízeket kedvel, tálalhatja natúr, vagy ízesített joghurttal.

A képen látható gombócok teljes kiőrlésű tönköly búzadarából készültek, sztíviával, valamint áfonya lekvárral ízesített tejföllel tálalva.

 

A dióbundás túrógombóc receptet Receptműves ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 25 perc