Túrókrémek hozzávalók:
1 nagy adag tehéntúró (krémes, vizes állagú)
zöldhagyma
sonka
1 darab piros paprika
kapor
olívaolaj
tejföl
Túrókrémek elkészítése:
A hozzávalókat felaprítjuk, a túrót három részre osztjuk:
Az első részt zöldhagymával, kaporral, tejföllel, sóval és olívaolajjal keverjük össze. Az egészet turmixgépben jól összekeverjük, míg egy kemény, krémes állagú masszát nem kapunk.
A másik rész túróból sonkás, hagymás (lehetőleg a zöldhagyma fehér részét tegyük bele), kapros, tejfölös keverék lesz, egy kis olívaolajjal ízesítve. Ha a sonka elég sós, tegyünk kevesebb sót. Addig hagyjuk a turmixgépben, amíg a sonka és a túró krémes állagúvá nem válik.
A harmadik rész túrót turmixoljuk össze a paprikával, hagymával, kaporral, tejföllel, olajjal, sóval és egy kevés fűszerpaprikával. Ez egy kissé folyékonyabb állagú paszta lesz, mivel a paprika elég zamatos, de azért remélhetőleg elég krémes lesz és nem válik el a késektől.
Végül egy hőálló tálat sütőpapír segítségével három fele osztunk, a krémeket pedig külön-külön a tálba helyezzük. Ezután az egészet légmentesen lezárjuk, majd a hűtőbe tesszük. Így egy hétre elegendő túrókrém áll rendelkezésünkre. Persze más változatokat is lehet készíteni, például köménymagos krémet.
Ha van otthon egy jó turmixgép, érdemes kipróbálni, hiszen a túrókrém nemcsak egészséges, de nagyon finom csemege is.
0 hozzászólás