Túrós batyu hozzávalók:

Tésztalap

15 dkg tehéntúró

csipetnyi

vanília

5 evőkanál olaj

5 evőkanál tej

30 dkg liszt

1 sütőpor.

Töltelék

10 dkg aszalt sárgabarack

1 citrom lereszelt héja

35 dkg tehéntúró

2 tojás sárgája

5 dkg cukor

vanília

Túrós batyu elkészítése:

A tésztához a tehéntúrót összekeverjük a többi hozzávalóval, jól összedolgozzuk, majd kinyújtjuk.

12 négyszöget vágunk belőle.

A töltelékhez darabokra vágjuk az aszalt sárgabarackot és összekeverjük a tehéntúróval, a reszelt citromhéjjal, a cukorral, és a vaníliás cukorral.

A tészta-négyszögekre egy evőkanál tölteléket helyezünk, majd a tésztát batyuformára összehúzzuk.

A batyukat tepsibe tesszük és 25 percig sütjük.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 45 perc