Túrós bukta rózsa hozzávalók:

Tészta

500 g 000-ás liszt

3 tojás

100 g cukor

25 g élesztő

fél kiskanál só

50 ml olaj

250-300 ml tej (liszttől függően)

reszelt citromhéj

1 tojás a kenéshez

Töltelék

600 g túró

2 tojás

200 g cukor

vaníliacukor

reszelt citromhéj

Túrós bukta rózsa elkészítése:

Tészta

Készíts kovászt 100 g lisztből és egy kis cukorral és langyos tejjel feloldott élesztőből, majd hagyd kelni.

Miután megnőtt, add hozzá a maradék lisztet, a cukorral felvert tojásokat és a citromhéjat.

Kezd el dagasztani, majd add hozzá lassan a langyos tejet is.

A végén add hozzá az olajat is és gyúrd addig, amíg egy rugalmas tésztát kapsz, mely elválik az edénytől.

Hagyd kelni egy meleg helyen, amíg duplájára nő.

Töltelék

Keverd jól össze a túrót a cukorral, tojásokkal, vaníliacukorral, citromhéjjal és sóval.

Ha a töltelék állaga túl puha, adj hozzá 1-2 kanál grízt.

A megkelt tésztát oszd megfelelő méretű kis darabokra, majd nyújtsd őket 10 centis átmérőjű korongokká.

Vagdoss bele, ahogy a képen is látható, tedd a közepébe a tölteléket, majd kezd el gyűjteni a szirmokat, hogy rózsát formázz.

Tedd őket kelni egy sütőpapíros tepsibe.

Kend be tojással, majd süsd közepes hőfokon, amíg szépen megbarnulnak.

Megszórhatod vaníliás cukorral.

A rózsa túrós bukta receptet lorynov ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc