Túrós csusza hozzávalók:

4 személyre:

50 dkg száraztészta

50 dkg tehéntúró

2 dl tejföl

10 dkg füstölt szalonna

Túrós csusza elkészítése:

A szalonnát vágd kis kockákra, s süsd ki a zsírját. A szalonnakockákat emeld ki, s a zsírba keverj 2 kanál tejfölt. A túrót morzsold szét villával, vagy kézzel.

A tésztát főzd ki, majd forgasd bele a felforrósított tejfölös zsírba, – ha a tészta nem elég forró, melegítsd utána -, s keverd hozzá a túrót. (Ha már benne van a túró, nem tesz jót neki a melegítés!)

A tálaláskor locsold meg a maradék tejföllel, s szórd rá a szalonnakockákat.

Ha juhtúróval készíted (abból 30 dkg-mal számolj), akkor nem kell tejföllel meglocsolni, viszont jó megszórni apróra vágott friss kaporral.

Ha édesen készíted, vagy kerülöd a húsneműt, akkor szalonnazsír helyett forró, margarinos tejfölbe forgasd a tésztát, s ekkor természetesen a töpörtyű is elmarad.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 30 perc