Túrós krémes sütés nélkül hozzávalók:

Tészta

50 dkg darált háztartási keksz

10 dkg vaj

10 dkg porcukor

1 evőkanál rum

kevés tej

Túrós krém

50 dkg túró

20 dkg porcukor

4 dl tejszín

1/2 citrom reszelt héja

1/2 csomag zselatinfix

2 csomag vaníliás cukor vagy vanília aroma

Vaníliás krém

3 csomag vaníliás krémpor

8 dl tej

Tejszín

4 dl tejszín

5 dkg porcukor

1/2 csomag zselatinfix

Díszítés

5 dkg cukrozott kakaópor vagy reszelt csokoládé

Túrós krémes sütés nélkül elkészítése:

A darált kekszet összegyúrjuk a vajjal, a cukorral, a rummal és egy kevés tejjel (csak annyival, hogy linzertészta keménységű legyen).

Egy nagyobb (25X35cm) magas falú tepsibe egy kevés darált kekszet szórunk, hogy ne ragadjon le, és belenyomkodjuk a keksztésztát.

A túrót villával összetörjük, összekeverjük a porcukorral, a reszeltcitromhéjjal, a vaníliás cukorral, majd a habbá vert tejszínnel, amihez, miután félig felverünk, hozzáadjuk a 1/2 csomag zselatinfixet, és tovább verjük kemény habbá, majd rásimítjuk a keksztésztára.

A krémport a tejjel jó sokáig keverjük. Minél tovább keverjük, annál keményebb krém lesz belőle. Ezt rá simítjuk a túrókrémre.

A tejszínt felverjük a porcukorral és a zselatinfix másik felével. Ezt rákenjük a vaníliás krémre, de nyomózsákba téve díszíthetjük is a tetejét.

A tetejére cukrozott kakaóport (instant) vagy reszelt csokoládét szórunk.

Tálalásig hűtőbe tesszük, hogy jól lehűljön, majd szeleteljük.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 40 perc