Túrós krémes sütés nélkül hozzávalók:
Tészta
50 dkg darált háztartási keksz
10 dkg vaj
10 dkg porcukor
1 evőkanál rum
kevés tej
Túrós krém
50 dkg túró
20 dkg porcukor
4 dl tejszín
1/2 citrom reszelt héja
1/2 csomag zselatinfix
2 csomag vaníliás cukor vagy vanília aroma
Vaníliás krém
3 csomag vaníliás krémpor
8 dl tej
Tejszín
4 dl tejszín
5 dkg porcukor
1/2 csomag zselatinfix
Díszítés
5 dkg cukrozott kakaópor vagy reszelt csokoládé
Túrós krémes sütés nélkül elkészítése:
A darált kekszet összegyúrjuk a vajjal, a cukorral, a rummal és egy kevés tejjel (csak annyival, hogy linzertészta keménységű legyen).
Egy nagyobb (25X35cm) magas falú tepsibe egy kevés darált kekszet szórunk, hogy ne ragadjon le, és belenyomkodjuk a keksztésztát.
A túrót villával összetörjük, összekeverjük a porcukorral, a reszeltcitromhéjjal, a vaníliás cukorral, majd a habbá vert tejszínnel, amihez, miután félig felverünk, hozzáadjuk a 1/2 csomag zselatinfixet, és tovább verjük kemény habbá, majd rásimítjuk a keksztésztára.
A krémport a tejjel jó sokáig keverjük. Minél tovább keverjük, annál keményebb krém lesz belőle. Ezt rá simítjuk a túrókrémre.
A tejszínt felverjük a porcukorral és a zselatinfix másik felével. Ezt rákenjük a vaníliás krémre, de nyomózsákba téve díszíthetjük is a tetejét.
A tetejére cukrozott kakaóport (instant) vagy reszelt csokoládét szórunk.
Tálalásig hűtőbe tesszük, hogy jól lehűljön, majd szeleteljük.
0 hozzászólás