Túrós-mazsolás román palacsinta tészta hozzávalók:
Tészta
60 dkg liszt
2 kanál olaj
1 kanál ecet
1 pohár meleg víz
1 tojás
½ kanál só
20 dkg vaj a lapokhoz
Töltelék
50 dkg tehéntúró
2-3 tojás
2 kanál vanília
citromhéj
5 dkg mazsola
4 kanál gríz
1 pohár tej
kevés só
Túrós-mazsolás román palacsinta tészta elkészítése:
Tészta
A palacsinta tészta elkészítéséhez az átszitált lisztet szórd egy tálba, a közepébe öntsd bele az olajat, a vizet, a tojást és a sót.
Egy fakanállal kavard össze, amíg összeálló massza nem lesz.
A tésztát lisztezett gyúródeszkán gyúrd össze.
Amikor kész van, oszd 10 egyenlő részre, kend meg mindegyiket olajjal, majd a deszkán
fedd le őket egy meleg lábassal (tegyél a lábas tetejére egy tál meleg vizet).
Hagyd 30 percet állni, majd minden tészta lapot nyújts vékonyra.
Rakd olajos tepsibe óvatosan, hogy a palacsinta tészta el ne szakadjon, és úgy, hogy a szélei lelógjanak a tepsi
oldalán.
Locsold le olvasztott vajjal, majd helyezd rá a második lapot.
Tégy így 5 lappal, majd tedd bele a tölteléket.
A tetejére tedd rá a maradék 5 palacsinta tészta lapot. Az utolsó lapot kend be vajjal, a széleit pedig nyomd
össze.
A tepsi oldalán lelógó részt vágd le. Magas lángon süsd 1 órát.
Töltelék
A túrót egy fakanállal törd át szűrőn, add hozzá a tojást, a vaníliás cukrot, a mazsolát, a
citromhéjat, egy kevés meghűtött tejben főt grízt, illetve a sót.
A palacsintát felszeletelve, porcukorral megszórva, melegen tálald.
0 hozzászólás