Túrós répafasírt hozzávalók:

2 közepes sárgarépa

1 paszternák

1/2 zeller

1 közepes vöröshagyma

1 teáskanál olívaolaj vagy hidegen sajtolt napraforgóolaj

bors

1 teáskanál őrölt kávé (opcionális)

5 gerezd zúzott fokhagyma

1 csokor petrezselyemzöld

1 csokor friss kapor

30-50 dkg  tehéntúró

2-3 evőkanál paprika

1 csipet őrölt koriander és egy kevés apróra zúzott szegfűbors

1 evőkanál búzadara (ha szükséges)

2-3 marék finomra őrölt dió, vagy 1 marék apróra vágott gomba

Túrós répafasírt elkészítése:

A sárgarépákat, paszternákot, zellert tisztítsd meg és mosd meg jól, majd reszeld le a reszelő kisebbik fokán és tedd egy nagyobb tálba.

Aprítsd fel a hagymát, add a zöldségekhez, önts rá egy teáskanál olívaolajat, borsot, egy teáskanál kávét (a pirított íz miatt), a zúzott fokhagymákat és keverd jól össze.

A petrezselymet és a kaprot  vágd apróra, majd szórd a keverékre.

Add hozzá a zsíros tehéntúrót, paprikát, koriandert, szegfűborsot és homogenizáld.

Ha a keverék túl lágy, adj hozzá egy kanál búzadarát és formázhatod a fasírtokat.

Ha még különlegesebbé akarod tenni, add hozzá a 2-3 marék diót vagy egy kis vajat és szója granulátumot, esetleg egy marék aprított gombát.

3 marék korpát keverj össze 1 evőkanál paprikával és forgasd meg benne a fasírtokat.

Helyezd őket egy tálcára (nem kell megsütni), amit kibélelhetsz salátalevelekkel.

Nagyon jól megy sárgarépafőzelékkel.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 45 perc