Túrós rétes mazsolával hozzávalók:

32 dkg túró

6 dkg szőlőcukor

4 dkg mazsola

1 tojás

1 kávéskanál vaníliás pudingpor

1 citrom reszelt héja

Túrós rétes mazsolával elkészítése:

32 dkg tehéntúrót villával jól törjünk át, majd keverjük össze 6 dkg szőlőcukorral, 4 dkg megmosott mazsolával, 1 egész tojással, 1 kávéskanál vaníliás pudingporral és 1 citrom reszelt héjával. Ezután a tölteléket apró halmokban egyenletesen szórjuk rá az olajjal megkent tésztára, majd kb. 25 percig sütjük.

Ha különböző rudakat akarunk sütni, akkor a masszának csak a felét készítsük el. Ebben az esetben azonban a diós, illetve a mákos rétest hamarabb ki kell venni, mint a vele együtt sütött túrós rétest.

Eltérő töltésű rudak sütésekor ügyeljünk arra is, hogy a túrós rétest készítsük el utoljára, és minél előbb tegyük a sütőbe, mert különben átgyöngül, és kifakad a tésztája. Egyébként ebből a töltelékből kb. 12 db palacsinta is készíthető.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc