Túrós rétes mazsolával hozzávalók:
32 dkg túró
6 dkg szőlőcukor
4 dkg mazsola
1 tojás
1 kávéskanál vaníliás pudingpor
1 citrom reszelt héja
Túrós rétes mazsolával elkészítése:
32 dkg tehéntúrót villával jól törjünk át, majd keverjük össze 6 dkg szőlőcukorral, 4 dkg megmosott mazsolával, 1 egész tojással, 1 kávéskanál vaníliás pudingporral és 1 citrom reszelt héjával. Ezután a tölteléket apró halmokban egyenletesen szórjuk rá az olajjal megkent tésztára, majd kb. 25 percig sütjük.
Ha különböző rudakat akarunk sütni, akkor a masszának csak a felét készítsük el. Ebben az esetben azonban a diós, illetve a mákos rétest hamarabb ki kell venni, mint a vele együtt sütött túrós rétest.
Eltérő töltésű rudak sütésekor ügyeljünk arra is, hogy a túrós rétest készítsük el utoljára, és minél előbb tegyük a sütőbe, mert különben átgyöngül, és kifakad a tésztája. Egyébként ebből a töltelékből kb. 12 db palacsinta is készíthető.
0 hozzászólás