Túrós sütemény hozzávalók:
A tésztához:
21 dkg kristálycukor
6 db tojás
4 csomag vanília puding
1 csomag sütőpor
A töltelékhez:
1 túró
25 dkg margarin (vaj)
25 dkg porcukor
1 citrom héja és leve
1 csomag vaníliás cukor
Túrós sütemény elkészítése:
A tésztához a cukrot gőz fölött elkeverjük a tojások sárgájával, majd levesszük a tűzről és külön tálba tesszük. A pudingot elkeverjük a sütőporral és beletesszük a tűzről levett tésztába. Ezután hozzákeverjük a 6 tojásfehérjéből felvert habot.
Nem túl forró sütőben egyenletesen sütjük. A töltelék hozzávalóit habosra keverjük. Amikor a tészta kihűlt, kettévágjuk és megtöltjük a krémmel. A tetejét meghintjük porcukorral.
0 hozzászólás