Túrós süti hozzávalók:
20 dkg túró
2 db tojás
1 dl tej
2 dkg élesztő
1 csipet só
5 evőkanál cukor
5 dkg margarin
6 dkg mazsola
2 evőkanál narancshéj
Túrós süti elkészítése:
A túrót villával áttörtem és elkevertem benne a 2 tojást, a cukrot és a narancshéját. Közben a tejben felfuttattam az élesztőt, mikróban megolvasztottam a margarint.
Zutty bele mindkettőt a túrós masszába, és ment utána a liszt is, valamint az előtte – rum hiján rumaromás vízben – megforralt mazsola.
Elő se vettem a robotgépet, csak villával kevertem össze. A tészta állaga közepesen lágy lett, annyira nem folyós, mint a piskótatészta jellegű kuglófé, de nem is annyira tál szélétől elválós, mint a kelttésztáké.
A kuglófformát kikentem margarinnal, és megszórtam zsemlemorzsával. Beletettem a tésztát, és úgy 20-25 percig hagytam kelni.
Előmelegített sütőben kb. fél óra alatt gyönyörűen megsült.
Szerintem nagyon finom lett! És ami érdekes, a mazsolákra ragadt rumaromától olyan sárga lett a tésztája, mintha legalább 6 tojás lenne benne.
0 hozzászólás