Túrós süti hozzávalók:

20 dkg túró

2 db tojás

1 dl tej

2 dkg élesztő

1 csipet só

5 evőkanál cukor

5 dkg margarin

6 dkg mazsola

2 evőkanál narancshéj

Túrós süti elkészítése:

A túrót villával áttörtem és elkevertem benne a 2 tojást, a cukrot és a narancshéját. Közben a tejben felfuttattam az élesztőt, mikróban megolvasztottam a margarint.

Zutty bele mindkettőt a túrós masszába, és ment utána a liszt is, valamint az előtte – rum hiján rumaromás vízben – megforralt mazsola.

Elő se vettem a robotgépet, csak villával kevertem össze. A tészta állaga közepesen lágy lett, annyira nem folyós, mint a piskótatészta jellegű kuglófé, de nem is annyira tál szélétől elválós, mint a kelttésztáké.

A kuglófformát kikentem margarinnal, és megszórtam zsemlemorzsával. Beletettem a tésztát, és úgy 20-25 percig hagytam kelni.

Előmelegített sütőben kb. fél óra alatt gyönyörűen megsült.

Szerintem nagyon finom lett! És ami érdekes, a mazsolákra ragadt rumaromától olyan sárga lett a tésztája, mintha legalább 6 tojás lenne benne.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 45 perc