Túrós táska recept hozzávalók:

Tésztához

400 g fehér liszt

150 g zsiradék

1 pohár tej

50 g élesztő

3 kiskanál cukor

1 kiskanál só

Töltelékhez

200 g tehéntúró

1 tojás

1 kanál tejföl

kiskanál liszt

vanília

ízlés szerint cukor

Túrós táska recept elkészítése:

A tehéntúrót összemorzsoljuk, majd összekeverjük 1 tojással, liszttel, tejföllel, egy csipet sóval, vaníliával és ízlés szerint cukorral. Egy tálba lisztet szitálunk, közepébe beletesszük a megkeményedett, nem folyékony zsiradékot. Összegyúrjuk.

A tejbe beletesszük az élesztőt, cukrot és sót, majd mikor a liszttel a zsiradékot jól eldolgoztuk, hozzáöntjük. Tovább gyúrjuk, mikor a massza már nem ragad a tálhoz, hűlni tesszük, és hagyjuk kelni 3 órát.

Ezután kinyújtjuk a tésztát – ne legyen nagyon vékony -, 8-9 cm-es kockákra vágjuk, és 1-1 kiskanál túrót teszünk rá, a széleket összehajtjuk boríték alakúra, ujjunkkal kissé megnyomkodjuk, hogy a szélek összeragadjanak, megkenjük tojással és az így elkészült túrós táskákat betesszük a sütőbe.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 90 perc