Túrós táska recept hozzávalók:
Tésztához
400 g fehér liszt
150 g zsiradék
1 pohár tej
50 g élesztő
3 kiskanál cukor
1 kiskanál só
Töltelékhez
200 g tehéntúró
1 tojás
1 kanál tejföl
kiskanál liszt
só
vanília
ízlés szerint cukor
Túrós táska recept elkészítése:
A tehéntúrót összemorzsoljuk, majd összekeverjük 1 tojással, liszttel, tejföllel, egy csipet sóval, vaníliával és ízlés szerint cukorral. Egy tálba lisztet szitálunk, közepébe beletesszük a megkeményedett, nem folyékony zsiradékot. Összegyúrjuk.
A tejbe beletesszük az élesztőt, cukrot és sót, majd mikor a liszttel a zsiradékot jól eldolgoztuk, hozzáöntjük. Tovább gyúrjuk, mikor a massza már nem ragad a tálhoz, hűlni tesszük, és hagyjuk kelni 3 órát.
Ezután kinyújtjuk a tésztát – ne legyen nagyon vékony -, 8-9 cm-es kockákra vágjuk, és 1-1 kiskanál túrót teszünk rá, a széleket összehajtjuk boríték alakúra, ujjunkkal kissé megnyomkodjuk, hogy a szélek összeragadjanak, megkenjük tojással és az így elkészült túrós táskákat betesszük a sütőbe.
0 hozzászólás