Túróval és zöldségekkel töltött gomba hozzávalók:

12 friss gomba

1 paprika

200 g tehéntúró

50 g vaj

2 paradicsom

2 szál rozmaring

só, bors

Túróval és zöldségekkel töltött gomba elkészítése:

Vágjuk le a gombák szárát, mossuk meg, csöpögtessük le a víztől, majd vágjuk meg a szárakat. A paprika közepét szedjük ki, mossuk meg és vágjuk fel apró kockákra.

Egy serpenyőben, vajban pirítsuk meg a paprikát a megvagdalt gombaszárral, majd 3-4 perc múlva adjuk hozzá a héjától letisztított, felkockázott paradicsomot és a szintén felvágott rozmaringot. 2-3 percig hagyjuk összeállni, ezután vegyük le a tűzről, hagyjuk 5 percig hűlni, majd adjuk hozzá a reszelt túrót.

Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, keverjük jól össze, majd ezzel a masszával töltsük meg a gombafejeket.  30 percig kell a sütőben sütni, egy sütőpapírral bélelt tepsiben.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 45 perc