Túróval és zöldségekkel töltött gomba hozzávalók:
12 friss gomba
1 paprika
200 g tehéntúró
50 g vaj
2 paradicsom
2 szál rozmaring
só, bors
Túróval és zöldségekkel töltött gomba elkészítése:
Vágjuk le a gombák szárát, mossuk meg, csöpögtessük le a víztől, majd vágjuk meg a szárakat. A paprika közepét szedjük ki, mossuk meg és vágjuk fel apró kockákra.
Egy serpenyőben, vajban pirítsuk meg a paprikát a megvagdalt gombaszárral, majd 3-4 perc múlva adjuk hozzá a héjától letisztított, felkockázott paradicsomot és a szintén felvágott rozmaringot. 2-3 percig hagyjuk összeállni, ezután vegyük le a tűzről, hagyjuk 5 percig hűlni, majd adjuk hozzá a reszelt túrót.
Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, keverjük jól össze, majd ezzel a masszával töltsük meg a gombafejeket. 30 percig kell a sütőben sütni, egy sütőpapírral bélelt tepsiben.
0 hozzászólás