Tutti Frutti sütemény hozzávalók:

Fehér tésztlap

5 tojás

egy csipetnyi só

5 evőkanál cukor

5 evőkanál liszt

2 evőkanál olaj

vanília eszencia

Kakaós tésztlap

5 tojás

5 evőkanál cukor

4 evőkanál liszt

egy evőkanál kakaó

egy csipetnyi só

vanília eszencia

Krém

400 ml tejszín

250 g krémsajt

2 kis zsíros joghurt

10 evőkanál porcukor

vanília eszencia

2 csomag zselatin

6-7 kiwi

2 narancs

7-8 érett eper

Díszítés

2 banán

100 g háztartási étcsokoládé

50 g margarin

Tutti Frutti sütemény elkészítése:

Tésztlapok

A tojásfehérjét felverjük egy csipet sóval, majd hozzáadjuk a cukrot és addig verjük míg habcsók állaga nem lesz.

Hozzáadjuk a tojássárgáját amit összekevertünk olajjal, vanília eszenciával és a liszttel.

Óvatosan összekeverjük amíg minden hozzávalót felvesz. Kikenjük a serpenyőt egy kis olajjal majd sütőpapírral kitapétázzuk. Beleöntjük a tésztát és egy előmelegített sütőben körülbelül 20 percet sütjük.

Ugyanígy csinálunk a kakaós lappal is, csak itt a lisztet összekeverjük a kakaóval.

A tésztlapokat hosszában ketté vágjuk.

Krém

A tejszínt felverjük keményre, majd hozzáadjuk a krémsajtot, joghurtot, porcukrot és az eszenciát.

A zselatint felolvasztjuk 250 ml hideg vízben anélkül, hogy forrjon. Miután elkezd habozni, levesszük a tűzről és összekeverjük a tejszínhabbal.

A megkapott krémet 3 egyenlő részre osztjuk.

Az első adaghoz hozzáadjuk az eper darabokat amit előtte megmostunk, lecsöpögtettünk és jól összekeverjük. A második adaghoz hozzáadjuk a narancs darabokat, amit előtte meghámoztunk majd a harmadik adaghoz hozzáadjuk a kiwi darabokat, amit előtte meghámoztunk.

Összeállítás

A süteményt egy magasabb tálcán állítjuk össze.

Elhelyezzük az első kakaós lapot és megkenjük az eperkrémmel, majd ráhelyezzük a második fehér lapot (finoman rányomjuk) és megkenjük a narancskrémmel. Rátesszük a következő kakaós lapot amit megkenünk a kiwis krémmel és elhelyezzük az utolsó fehér lapot.

A süteményt legalább egy órára hidegre tesszük.

Miután kivesszük, hosszan felvágott banánnal díszítjük majd ráöntjük a glazúrt (amit reszelt háztartási csokoládéból és margarinból olvasztunk).

A hűtőben hagyjuk még egy órára. Ideális lenne ha a süteményt csak másnap vágnánk fel kisebb kockára vagy tégllap alakú darabokra.

 

A Tutti frutti sütemény receptjét ani67 javasolta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 120 perc