Tűzdelt libamell vörösborban párolt aszalt szilvával hozzávalók:

4 libamell

füstölt szalonna

2 gerezd fokhagyma átpasszírozva

12 szem aszalt szilva

2 dl vörösbor

Tűzdelt libamell vörösborban párolt aszalt szilvával elkészítése:

A libamelleket a füstölt szalonnával megtűzdeljük, bekenjük fokhagymával, sózzuk, borsozzuk, s egy napig hűtőben érleljük.

Zsiradékot teszünk alá, és sütőben először 200 fokon fólia alatt sütjük húsz percig, azután még húsz percig fedetlenül.

Az aszalt szilvaszemeket szegfűszeggel vörösborban kiforraljuk.

A libamellszeleteket tálaljuk vajas-tejszínes burgonyapürével és szilvaszemekkel.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 120 perc