Tyúkpaprikás hozzávalók:

½ tyúk

1 hagyma

2 kanál liszt

5 dkg vaj vagy tyúkzsír

1 répa

1 petrezselyem

só, egy késhegynyi bors

2 csésze húslé

1 csésze tej

Tyúkpaprikás elkészítése:

A tyúkhúst pucold meg és mosd meg, majd a hagymával, répával, petrezselyemmel együtt tedd oda főni és sózd meg.

Majd darabold fel és mártsd bele a fehér, paprikás szószba.

A szószt a következőképpen kell elkészíteni: a vajat egy serpenyőben melegítsd fel, keverd össze liszttel, majd öntsd rá a húslevet, illetve a tejet és addig keverd, amíg egy fehér, vastag tejföl szerű szószt nem kapsz.

Adj hozzá egy kevés sót, borsot, miután pedig összekeverted, tedd bele a főtt húst és tálalásig tartsd a serpenyőt egy forró vízzel teli edényben.

Ugyanígy készül a csirkepaprikás is.

Ha szeretnéd, tejfölt és citromlevet is adhatsz a szószhoz.

 

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 150 perc