Uborkás disznópörkölt hozzávalók:
½ kg sertéscomb
2 fej vöröshagyma
5 darab uborka
1 evőkanál liszt
1 evőkanál paradicsomlé
1 evőkanál zsír
1 csésze hús-vagy zöldség lé
Uborkás disznópörkölt elkészítése:
Előkészítjük a húst, majd hagymában és zsírban kissé megpároljuk, hozzáadjuk a lisztet, és egy kevés hús- vagy zöldséglével felengedjük.
Az uborkát alaposan megmossuk, felszeleteljük és a hús közé helyezzük, a vízzel felengedett paradicsomlével együtt, amelyet egy teáskanál édes paprikával fűszerezünk.
Addig főzzük, amíg lefő a mártás, az uborka pedig megpuhul.
Ugyanígy készítjük kacsával is; ebben az esetben a hozzávalók: nyolc uborka, egy evőkanál liszt, 7,5 dkg vaj, paradicsom, zöldpetrezselyem, só.
0 hozzászólás