Uborkás disznópörkölt hozzávalók:

½ kg sertéscomb

2 fej vöröshagyma

5 darab uborka

1 evőkanál liszt

1 evőkanál paradicsomlé

1 evőkanál zsír

1 csésze hús-vagy zöldség lé

Uborkás disznópörkölt elkészítése:

Előkészítjük a húst, majd hagymában és zsírban kissé megpároljuk, hozzáadjuk a lisztet, és egy kevés hús- vagy zöldséglével felengedjük.

Az uborkát alaposan megmossuk, felszeleteljük és a hús közé helyezzük, a vízzel felengedett paradicsomlével együtt, amelyet egy teáskanál édes paprikával fűszerezünk.

Addig főzzük, amíg lefő a mártás, az uborka pedig megpuhul.

Ugyanígy készítjük kacsával is; ebben az esetben a hozzávalók: nyolc uborka, egy evőkanál liszt, 7,5 dkg vaj, paradicsom, zöldpetrezselyem, só.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 90 perc