Uborkasaláta hozzávalók:

70 dkg uborka

1 kávéskanál só

2 gerezd fokhagyma

3 kávéskanál almaecet

3 evőkanál tejföl

őrölt bors

fűszerpaprika

Uborkasaláta elkészítése:

Az uborkasalátához 70 dkg közepes méretű saláta– vagy kígyóuborkát mossunk meg, és meghámozva vékonyan gyaluljuk le. Ha fürtös uborkát használunk, akkor a két végéből szeljünk le egy keveset, és a leeső darabokat ízleljük meg, hogy nem kesernyések–e. Ha igen, addig vágjuk, amíg a keserű íz el nem tűnik, és csak utána gyaluljuk le.

Ezután szórjunk rá 1 kávéskanál sót, keverjük össze, és hagyjuk állni 10 percig. 2 gerezd fokhagymát reszeljünk le, öntsünk rá 3 kávéskanál almaecetet, adjunk hozzá 3 evőkanál tejfölt, és egy befőttesüvegbe téve dolgozzuk össze.

Végül keverjük hozzá a levéből kiszedett és jól kinyomkodott uborkát is, majd lefedve hűtőszekrényben néhány óráig érleljük.

Fogyasztás előtt kis lapos tányérokra adagoljuk, és őrölt borssal, fűszerpaprikával finoman megszórva tálaljuk.

Vékonyra reszelt, héj nélküli gyorsfagyasztott uborkából télen is ízletes salátát készíthetünk. Erre csak 1 mokkáskanál sót szórjunk.

Érzékeny gyomrúak az őrölt bors helyett használhatnak borsikát, vagy más néven borsfüvet is.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 20 perc