Újburgonyás zöldségragu hozzávalók:

20 dkg apró újburgonya

10 dkg csiperkegomba

1 szál póréhagyma

1 paradicsom

5 dkg főtt sonka

2 evőkanál vaj vagy margarin

2 evőkanál tejföl

só, bors

Díszítéshez: felaprított petrezselyem

Újburgonyás zöldségragu elkészítése:

A megmosott és felaprított újburgonyát forrásban lévo sós vízben 20 percig főzzük.

A gombát megtisztítjuk, felszeleteljük. A megtisztított póréhagymát megmossuk, felkarikázzuk. A megmosott paradicsomot felaprítjuk. A sonkát csíkokra metéljük.

A gombaszeleteket és a póréhagymákat a felforrósított vajon megsütjük.

Hozzáadjuk a paradicsomdarabokat meg a sonkacsíkokat és további 5 percig pirítjuk.

Belekeverjük a tejfölt és sóval, borssal ízlés szerint fűszerezzük.

A burgonyát hidegvízzel leöblítjük és megtisztítjuk.

A tejfölös zöldségraguval együtt tányérra szedjük, végül megszórjuk a felaprított petrezselyemzölddel.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc