Újházi tyúkleves hozzávalók:

4-6 személyre:

1 tyúk

2 szál sárgarépa

1 szál fehérrépa

1 karalábé

fél zellergumó

10 dkg kelkáposzta

25 dkg karfiol

10 dkg zöldborsó

1 fej vöröshagyma

1 gerezd fokhagyma

10 dkg gomba

szerecsendió

törött bors

cérnametélt

Újházi tyúkleves elkészítése:

A tyúkot alaposan megtisztítjuk, fejét, nyakát, lábát levágjuk, ezután egészben megfelelő nagyságú fazékba tesszük. Öntünk rá bőven vizet, hozzátesszük a hagymát, fokhagymát és lassan főzzük.

Ha a hús félig megpuhult, beletesszük a feldarabolt zöldséget, a rózsáira szedett karfiolt, a megtisztított és félbe vágott gombákat és a zöldborsót.

Ezután megsózzuk, megborsozzuk, teszünk bele egy kevés szerecsendiót, és takaréklángon, lassan egészen puhára főzzük. A levéből kiszedünk 5-6 dl-t, és cérnametéltet főzünk bele.

A megfőtt tyúkot feldarabolva előmelegített tálra rakjuk, és a levessel együtt tálaljuk.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 240 perc