Ünnepi kacsasült hozzávalók:

1 db 1,5 kg-os konyhakész kacsa

3 db narancs

20 dkg háj

1 fiola kapribogyó

1 dl száraz vörösbor

1 evőkanál mustár

1 mokkáskanál őrölt szegfűszeg

2 teáskanál só

1 teáskanál cukor

1 mokkáskanál őrölt feketebors

Ünnepi kacsasült elkészítése:

Az agyagedényt a szükséges ideig áztatom.

A kacsát kivül – belül lemosom, besózom.

Két narancs levét és reszelt héját összekeverem a fűszerekkel (mustár, szegfűszeg, cukor, bors) és a borral.

A harmadik narancsot meghámozom, kockákra vágom.

Beteszem a kacsát az agyagedénybe, ráöntöm a narancsos keveréket. Letakarom egy kis hájjal.

Hideg sütőben kezdem sütni (kb. 2 óra) a sütés vége előtt 10 perccel kiveszem az edényből, feldarabolom, köré teszem a narancs kockákat, rászórom a kapribogyót.

Fedetlenül pirosra sütöm.

Krumplipürével tálalom.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 130 perc