Ürüvel töltött káposzta hozzávalók:
1 kg ürühús
1 kg káposzta
kevés liszt
egész bors
só
Ürüvel töltött káposzta elkészítése:
A húst (lehet lapocka, mell, hát vagy nyak) daraboljuk fel, és a káposztával rétegezve tegyük egy fazékba. Minden réteget sózzunk és borsozzunk meg.
Öntsük fel forró vízzel, és addig főzzük, míg a hús meg nem puhul (kb. fél óra). A lisztet kevés hideg vízzel keverjük el, adjuk a már puha ürühöz és forraljuk fel még egyszer. Főtt burgonyával tálaljuk.
Karácsony környéki étel a már említett luftfisk. Igazából karácsonyi volna, de néhány étterem annyira fontosnak tartja a mielőbbi megmutatkozást, hogy 1993-ban a norvég fővárosban már szeptember 30-ára időzítették a minden évben várva várt ünnepi csemege bemutatását.
Az ürüvel töltött káposzta receptet Alice ajánlotta.
0 hozzászólás