Ürüvel töltött káposzta hozzávalók:

1 kg ürühús

1 kg káposzta

kevés liszt

egész bors

Ürüvel töltött káposzta elkészítése:

A húst (lehet lapocka, mell, hát vagy nyak) daraboljuk fel, és a káposztával rétegezve tegyük egy fazékba. Minden réteget sózzunk és borsozzunk meg.

Öntsük fel forró vízzel, és addig főzzük, míg a hús meg nem puhul (kb. fél óra). A lisztet kevés hideg vízzel keverjük el, adjuk a már puha ürühöz és forraljuk fel még egyszer. Főtt burgonyával tálaljuk.

Karácsony környéki étel a már említett luftfisk. Igazából karácsonyi volna, de néhány étterem annyira fontosnak tartja a mielőbbi megmutatkozást, hogy 1993-ban a norvég fővárosban már szeptember 30-ára időzítették a minden évben várva várt ünnepi csemege bemutatását.

Az ürüvel töltött káposzta receptet Alice ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 120 perc