Üvegtészta szecsuáni módra hozzávalók:

40 dkg hús (rák vagy halfilé is jó)

1 kávéskanál szecsuáni bors

3 evőkanál sűrített paradicsom

1 kanál chilimártás

1 kávéskanál cukor

2 kanál szójamártás

2 kanál olaj

40 dkg üvegtészta

4 evőkanál száraz fehérbor

2 gerezd fokhagyma

Üvegtészta szecsuáni módra elkészítése:

Megpirítjuk az olajban a szecsuani borsot a finomra vágott fokhagymával, majd hozzátesszük a darált húst és a többi fűszert, állandóan kevergetve lassú tűzön készre főzzük (ez halnál és konzerv ráknál kb.1-2 perc, marhahúsnál 20-25 perc).

A megfőzött, leszűrt tésztát hozzákeverjük, és tálaláskor hagymarózsával vagy felkarikázott újhagymával díszítjük.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 80 perc