Vadhússzeletek epres bormártással hozzávalók:

4-6 személyre

1 kg vadhús

10 dkg bacon szalonna

3 evőkanálnyi olaj

só, bors

fokhagyma

2 babérlevél

kakukkfű

rozmaring

2,5 dl bor

3 fej hagyma

1 narancs

1 citrom

1 evőkanálnyi áfonyadzsem

1 teáskanálnyi bors

25 dkg eper

1 teáskanálnyi mustár

szerecsendió

Vadhússzeletek epres bormártással elkészítése:

A vadas húst forró olajban áthúzatjuk, rászórjuk a fűszereket és a fokhagymát, felengedjük vörösborral, hozzákeverjük a szalonnát és a hagymát. A húst kivesszük.

A narancs és a citrom héját beleszórjuk a mártásba.

A húst pihentetjük, felszeleteljük.

A mártást a gyümölcsökkel átforraljuk és a szeletelt hússal – nokedlivel – tálaljuk.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 75 perc