Vadított tarja szabad tüzön hozzávalók:
80 dkg sertéstarja
2 dl olaj
2 kávéskanál dúrvára őrült színes bors
1 evőkanál mustár
1 evőkanál ketchup
fél dl sör
Vadított tarja szabad tüzön elkészítése:
A hússzeleteket ujjnyi vastagságúra vágjuk, egyik oldalukat kissé megveregetve „bevadítjuk” az olajon masszával (az olajba belesózrjuk az őrölt színes borsot és összekeverjük a mustárral, ketchuppal és a sörrel).
A pácot a húsra kenjük, a húsokat zárható tálba rétegezzük.
A húsok közé hagymakarika, majoránna, rozmaring, tárkony – zöldfűzserek ízlés szerint – kerülnek.
Egy éjszakára hűtőbe tesszük, egyszer-kétszer átforgatjuk.
Sütés előtt megsózzuk.
Faszénparázson, cukkini, hagyma, fóliás burgonya társaságában grillezzük puhára.
0 hozzászólás