Vadnyúlcomb barackkal hozzávalók:
4 személyre
4 vadnyúlcomb
3 gerezd fokhagyma
2 evőkanál olaj
1 evőkanál szárított kakukkfű
2 evőkanál köménymag
1 babérlevél
1,5 dl fehérbor
1/2 l húsleves kockából
1,5 dl szójaszósz
2 evőkanál méz
60 dkg burgonya
2 szál póré
4 zellerszár
10 dkg aszalt barack
Vadnyúlcomb barackkal elkészítése:
A római tálat kb. 20 percre hideg vízbe áztatjuk. A vadnyúl combokat megmossuk, borsozzuk. A fokhagymát meghámozzuk, kissé összevágjuk.
Felforrósítjuk az olajat, és erőteljesen megpirítjuk benne a combok mindkét oldalát. Hozzáadjuk a fokhagymát, kakukkfüvet, a köménymagot, a babérlevelet, ráöntjük a bort, és felforraljuk. Hozzáöntjük a levest, a szójaszószt és a mézet. Az egészet a római tálba öntjük, és lezárjuk.
A vadas húst hideg sütőbe tesszük, 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) kapcsoljuk, és 30 percig sütjük. Közben meghámozzuk a burgonyát, megtisztítjuk a pórét, a zellert, megmossuk a zöldségeket, és falatnyi darabokra, karikákra vágjuk.
A fél óra letelte után a zöldségeket és az aszalt barackot a nyúlcombra öntjük, és további 30 percig sütjük.
1 adag: 691 kcal
0 hozzászólás