Vajas hígpalacsinta hozzávalók:

5 kanál liszt

1 csésze olvasztott vaj

2 tojás

1 csésze tej

2 kanál szodavíz

Vajas hígpalacsinta elkészítése:

A tojásokat megmossuk, megtörüljük és egy mély edénybe szétvesszük. Hozzáadjuk a lisztet és tejjel folyósítjuk. Sót és 2 kanál szodavizet adunk hozza, majd olvasztott vajba megsütjük a palacsintát.

A serpenyőt vajjal kikenjük, a serpenyő aljára tésztát öntünk, erős tűzön megsütjük a palacsinta mindkét oldalát.

Az így elkészített palacsintákat gyümölcsízzel kenjük meg, felcsavarjuk és megszórjuk porcukorral. Mézzel lessz a legfinomabb a vajas palacsinta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc