Vajas-sajtos tekercs hozzávalók:
3 kanál liszt
3 kanál tejföl
3 tojás
50 g vaj
150 g sajt
egy kis só
Vajas-sajtos tekercs elkészítése:
Egy tálba tesszük a 3 tojás sárgáját, a tejfölt, a lisztet és a sót.
Mindezeket összekeverjük és rátesszük a 3 tojásfehérjéből vert habot (emlékeztetés képpen a tojásfehérjét tiszta mixerrel kell fölverni, hogy megfelelő keménységű habot kapjunk.
A hozzávalókat egy fakanállal addig keverjük míg muffin tésztához hasonló alapot nem kapunk. A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük.
Egy tekercs akkor lesz tökéletes ha megfelelő tepsibe tesszük és egyenletesen simítjuk el a tepsi aljában.
A tepsit 170-175 fokos előmelegített sütőbe tesszük (vagy normál sütőbe a legkisebb hőfokra) és hagyjuk 15-20 percig. 15 perc után egy fogpiszkálóval ellenőrizzük, hogy megsült-e (nem égett el vagy nem lett szalagos).
Miután megsült, a tésztát kiborítjuk egy száraz szalvétara és leszedjük az aljáról a sütőpapírt.
Felkockázzuk a sajtot és a tésztára helyezzük, majd a vajat, hogy egyenletesen legyen elosztva. Aztán ismét feltekerjük.
A tészta alap könnyen dolgozható lesz és könnyen fel tudjuk tekerni.
Miután feltekertük, ismét sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és 10 percig hagyjuk sülni.
10 perc elteltével kivesszük, de addig nem szeleteljük fel, amíg ki nem hűl teljesen.
A receptet Pocahontas ajánlotta.
0 hozzászólás