Vajas tortalap hozzávalók:
250 g liszt
2 teáskanál citromlével elvegyített sütőpor
4 tojás
250 g vaj
250 g kristálycukor
3 evőkanál házi tej
egy csipetnyi só
Vajas tortalap elkészítése:
A vajat elkeverjük a cukorral. A tojássárgáját különválasztjuk a fehérjétől. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, a tojássárgáját pedig a cukor-vaj keverékhez adagoljuk.
Ezután rászórjuk a lisztet és a sütőport, majd hozzáadjuk a felvert tojásfehérjét. Végül a tejet is hozzáadjuk.
A keveréket egy tortaformába öntjük, és 180 fokon 25 percig sütjük. (Akkor van kész, amikor egy fogvájót beleszúrunk, és az tisztán ki is jön, vagy az ujjunkkal benyomjuk a tortalap tetejét, és az visszanyeri formáját). Ezután kivesszük a sütőből, és 5 perc elteltével egy fémrácsra helyezzük. Eltávolítjuk a sütőpapírt, és hagyjuk kihűlni.
A tortalapot vízszintesen két részre osztjuk, és megtölthetjük tejszínnel, gyümölccsel, lekvárral, vagy bármilyen krémmel.
0 hozzászólás