Vajhal steak borskéregben citromos tésztával hozzávalók:

1 db citrom (bio)

3-4 gerezd fokhagyma (bio)

oliva olaj (extra szűz)

vajhal szeletek (személyenként 1 db)

tészta (teljes kiörlésű durum)

csipet só (himalája)

tört bors

parmezán sajt

Vajhal steak borskéregben citromos tésztával elkészítése:

Feltesszük kevés oliva olajjal és sóval a tésztavizet főni, ha lobog, fogkeményre kifőzzük a tésztát.

Olivaolajon megfuttatjuk a vékonyra szeletelt, vagy reszelt (intenzívebb ízű) fokhagymát.

Csipet sót tegyünk a fokhagymára, így könnyebben kiengedi a levét és ízét.

A citrom levét a fokhagymára nyomjuk és pár perc alatt összefőzzük.

A halat enyhén megsózzuk és bőségesen törünk rá borsot (lehet bármely színű -zöld, fekete, piros- magában, vagy vegyesen is).

Forró serpenyőben kérgesre sütjük a halat.

A kifőtt tésztára öntjük a citrommártást, parmezánnal meghintjük és összekeverjük (a parmezán kissé besűríti a mártást).

A halételt tálaláskor meghintjük parmezánnal, tört borssal és kevés oliva olajjal.

 

Nagyon jól illik az ízvilágához a friss bazsalikom, citromfű (tálaláskor megszórni).

Ha túl intenzív a citrom íz, további parmezánnal enyhíthető.

Ha túl sok citromos tészta készült, kihűtve kiváló tésztasaláta alap (friss zöldségekkel).

 

A vajhal steak receptet Receptműves ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 30 perc