Vajhal steak borskéregben citromos tésztával hozzávalók:
1 db citrom (bio)
3-4 gerezd fokhagyma (bio)
oliva olaj (extra szűz)
vajhal szeletek (személyenként 1 db)
tészta (teljes kiörlésű durum)
csipet só (himalája)
tört bors
parmezán sajt
Vajhal steak borskéregben citromos tésztával elkészítése:
Feltesszük kevés oliva olajjal és sóval a tésztavizet főni, ha lobog, fogkeményre kifőzzük a tésztát.
Olivaolajon megfuttatjuk a vékonyra szeletelt, vagy reszelt (intenzívebb ízű) fokhagymát.
Csipet sót tegyünk a fokhagymára, így könnyebben kiengedi a levét és ízét.
A citrom levét a fokhagymára nyomjuk és pár perc alatt összefőzzük.
A halat enyhén megsózzuk és bőségesen törünk rá borsot (lehet bármely színű -zöld, fekete, piros- magában, vagy vegyesen is).
Forró serpenyőben kérgesre sütjük a halat.
A kifőtt tésztára öntjük a citrommártást, parmezánnal meghintjük és összekeverjük (a parmezán kissé besűríti a mártást).
A halételt tálaláskor meghintjük parmezánnal, tört borssal és kevés oliva olajjal.
Nagyon jól illik az ízvilágához a friss bazsalikom, citromfű (tálaláskor megszórni).
Ha túl intenzív a citrom íz, további parmezánnal enyhíthető.
Ha túl sok citromos tészta készült, kihűtve kiváló tésztasaláta alap (friss zöldségekkel).
A vajhal steak receptet Receptműves ajánlotta.
0 hozzászólás