Valenciai kenyér hozzávalók:
kovászos tészta
100 g liszt
60 ml víz
5 g élesztő
Többi
500 g liszt
250 ml víz
20 g élesztő
10 g só
1 evőkanál extraszűz olívaolaj
30+30 ml olaj a két laphoz
Valenciai kenyér elkészítése:
Összekavarjuk a hozzávalókat a kovászos kenyérhez, jól összegyúrjuk, majd egy cipót formázunk belőle és 1 órát hagyjuk kelni. Összekavarjuk a lisztet, vizet, élesztőt, sót és olívaolajat és hozzáadjuk a megkelt cipót. Addig gyúrjuk míg egy nyúlós állagú tészta lesz belőle. Mikor jól összegyúrtuk a tésztát, két részre osztjuk, letakarjuk és 20 percig hagyjuk kelni. Azután a lapokat vékonyra nyújtjuk négyszög alakúra. A lapokat 15 ml olajjal, kézzel megkenjük. A lapokat feltekerjük és felvágjuk darabokra. A darabokba két 3 cm mély csíkot vágunk és 15 percre hagyjuk pihenni. Betesszük egy kivajazott tepsibe és megsütjük.
A valenciai kenyér receptet Bolognese di Cluj ajánlotta.
0 hozzászólás