Valenciai kenyér hozzávalók:

kovászos tészta

100 g liszt

60 ml víz

5 g élesztő

Többi

500 g liszt

250 ml víz

20 g élesztő

10 g só

1 evőkanál extraszűz olívaolaj

30+30 ml olaj a két laphoz

Valenciai kenyér elkészítése:

Összekavarjuk a hozzávalókat a kovászos kenyérhez, jól összegyúrjuk, majd egy cipót formázunk belőle és 1 órát hagyjuk kelni. Összekavarjuk a lisztet, vizet, élesztőt, sót és olívaolajat és hozzáadjuk a megkelt cipót. Addig gyúrjuk míg egy nyúlós állagú tészta lesz belőle. Mikor jól összegyúrtuk a tésztát, két részre osztjuk, letakarjuk és 20 percig hagyjuk kelni. Azután a lapokat vékonyra nyújtjuk négyszög alakúra. A lapokat 15 ml olajjal, kézzel megkenjük. A lapokat feltekerjük és felvágjuk darabokra. A darabokba két 3 cm mély csíkot vágunk és 15 percre hagyjuk pihenni. Betesszük egy kivajazott tepsibe és megsütjük.

A valenciai kenyér receptet Bolognese di Cluj ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc