Valentin napi süteményszívek hozzávalók:

125 g vaj
2 tojássárgája
100 g porcukor
250 g liszt
2 evőkanál tej
földieper dzsem a töltelékhez

piros színű zselé a díszítéshez

Valentin napi süteményszívek elkészítése:

Keverj krémet a vajból, a tojássárgájából és a cukorból, majd add hozzá fokozatosan a lisztet.

Az így kapott masszát golyónak gyúrva tedd étkezési fóliába és hagyd 20-30 percet állni a hűtőben.

Ezután osztd két egyenlő részre és nyújts két lapot belőle.

A lapokból szaggass szív formákat, az egyik lapból készült szíveket hagyd meg egészben, a másikból készültek közepét pedig szaggasd ki egy kisebb szív formával vagy vágd ki egy hegyes késsel.

Előmelegített sütőbe süsd 15-20 percig a szívecskéket, majd hagyd kihűlni őket.

Az egész szíveket kend meg földieperdzsemmel, a kivágott szíveket pedig hintsd meg porcukorral.

Páronként ragaszd őket össze, a kivágott szívek közepére tegyél piros színű zselét (készítsd el a csomagoláson feltüntetett útmutató alapján), hogy jobban kiemeld a piros színt.

Miután a zselé kellőképpen megfagyott, tálald desszertként.

A receptet Pica ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 20 perc