Vaníliakrémes almapuding hozzávalók:
2 kanál liszt
100 g vaj
150 g vaj
só
4 tojás
egy liter tej
1/2 vaníliarúd
50 g vaj
4 alma
zsemlemorzsa
Vaníliakrémes almapuding elkészítése:
A desszerthez a lisztet keverd össze 25 g vajjal, a cukorral, sóval, a kikevert tojássárgájával és a habnak felvert tojásfehérjével. Amikor jól elkeverted, önts hozzá egy kevés forró tejet és a vaníliát. Főzd lassú tűzön vagy tegyél egy fémlapot a tűzre.
Főzés közben folyamatosan kevergesd, amíg meg nem keménykedik. Hámozd meg és vágd fel nyolcba az almát, majd 50 g vajban párold meg.
Kivajazott formába öntsd bele a fél adag krémet, tedd rá az almát, majd öntsd le a maradék krémmel. Hintsd meg apró szemű zsemlemorzsával és a pudingot süsd 15-20 percet a sütőben.
0 hozzászólás