Vaníliakrémes almatorta hozzávalók:

A tésztához:

5 dkg cukor

15 dkg sütőmargarin

20 dkg liszt

1 db tojás

1 csomag vaníliás cukor

csipet só

A krémhez:

1,5 dl főzőtejszín

3 db tojás

2 csomag vaníliás cukor

10 dkg porcukor

reszelt narancshéj

Valamint:

4-5 db alma

Vaníliakrémes almatorta elkészítése:

A tésztához való anyagokat gyorsan összegyúrjuk, és 30 percre a hűtőbe tesszük pihenni. Ez idő alatt az almákat apró kockákra vágjuk, de nem kell meghámozni. A tésztát beletesszük egy piteformába úgy, hogy a széleit is befedje. Majd 200 fokos sütőben elősütjük annyira, hogy szép színt kapjon.

Ekkor kivesszük, és az almát a meleg tészta tetejére szórjuk. A krémhez való anyagokat jól kikeverjük, és óvatosan az almákra öntjük. Előmelegített sütőben közepes lángon 30 perc alatt készre sütjük.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 50 perc