Vaníliakrémes torta hozzávalók:
Lap
6 tojás
90 g liszt
120 g cukor
15 ml rum aroma
Krém
2 tasak Dr. Oetker süteménypor
500 ml hideg tej
5 ml vanília aroma
1 tasak zselatin
Dekor
1 tasak tejszín
ezüst golyócskák
csoki pehely
Vaníliakrémes torta elkészítése:
A tojásfehérjét felverjük cukorral, majd fokozatosan hozzáadjuk a tojássárgákat. Ezután hozzáadjuk a lisztet és addig kavarjuk míg homogén lesz. Egy keskenyebb tepsibe sütőpapírt teszünk, beleöntjük a keveréket, majd 150 fokos sütőbe tesszük 20 percre. Közben elkészítjük a krémet. A zselét egy kevés hideg vízbe tesszük, hogy megdagadjon. Egy nagyobb edénybe teszünk 500 ml hideg tejet, s beleöntjük a két tasak süteményport és vanília aromát, majd jól összekavarjuk. Gőzfürdőben feloldjuk a zselatint, azután hozzákavarjuk a krémhez. Mikor megsült a lap egy tálcát befedünk alufóliával és rátesszük a tortalapot. Vastagon bevonjuk krémmel, azután ízlés szerint feldíszitjük tejszínhabbal, ezüstgolyókkal és csokipehellyel.
A vaníliakrémes torta receptet Droopina ajánlotta.
0 hozzászólás