Vaníliás-mogyorós felfújt hozzávalók:
4 tojás
2 evőkanál zsemlemorzsa
½ liter tej
reszelt citromhéj
vanília
Vaníliás-mogyorós felfújt elkészítése:
A vaníliás-mogyorós felfújthoz a tejet a cukorral és a vajjal egy edényben felfőzzük. Amikor forrni kezd, rászórjuk a zsemlemorzsát. Állandó keverés mellett, addig forraljuk, amíg jól besűrűsödik. Ekkor levesszük a tűzről, és hagyjuk kihűlni.
Miután kihűlt, hozzáadjuk a mogyorót, a citromhéjat, a vaníliát és egyenként a tojássárgáját. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, majd azt is hozzáadjuk.
Kivajazunk-kilisztezünk egy szufléformát, beletöltjük a masszát, és előmelegített sütőben 35 percig sütjük.
0 hozzászólás