Vaníliás-mogyorós felfújt hozzávalók:

4 tojás

150 g porcukor

2 evőkanál zsemlemorzsa

150 g mogyoró

½ liter tej

reszelt citromhéj

vanília

Vaníliás-mogyorós felfújt elkészítése:

A vaníliás-mogyorós felfújthoz a tejet a cukorral és a vajjal egy edényben felfőzzük. Amikor forrni kezd, rászórjuk a zsemlemorzsát. Állandó keverés mellett, addig forraljuk, amíg jól besűrűsödik. Ekkor levesszük a tűzről, és hagyjuk kihűlni.

Miután kihűlt, hozzáadjuk a mogyorót, a citromhéjat, a vaníliát és egyenként a tojássárgáját. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, majd azt is hozzáadjuk.

Kivajazunk-kilisztezünk egy szufléformát, beletöltjük a masszát, és előmelegített sütőben 35 percig sütjük.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc