Vaníliás rumos kataif hozzávalók:

2 tojás

másfél csésze liszt

1 csésze cukor

1 csomag vaníliás cukor

2 kanál rum eszencia

350 g tejszín

50 g vaj

Vaníliás rumos kataif elkészítése:

A metélt tészta elkészítéséhez lisztből, 2 tojásból és sóból tésztát gyúrunk. Vékony lapokra nyújtjuk, feltekerjük, és vékonyra vágjuk. Egy gyúródeszkát hintsünk meg liszttel, a metéltet szórjuk rá, és hagyjuk száradni. Miután a metélt megszáradt, pirítsuk meg vajban.

A cukorból és a másfél csésze vízből szirupot főzünk. Hozzáadjuk a vaníliás cukrot, egy téglalap alakú tepsit kivajazunk, és beletesszük a metéltet. A szirupot ráöntjük, a tepsit 20-25 percre közepes hőmérsékletű sütőbe tesszük.

Miután kihűlt, a kataifot felvágjuk, tálcára tesszük, és tejszínhabbal díszítjük.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc