Vaníliás túrós bukta hozzávalók:

Tészta

400 g liszt

150 g zsír

1 csésze tej

50 g élesztő

3 evőkanál cukor

1 csapott teáskanál só

Töltelék

200 g túró

1 tojás

1 evőkanál tejföl

1 teáskanál liszt

vaníliás cukor ízlés szerint

Vaníliás túrós bukta elkészítése:

Szitáld a lisztet egy tálba, csinálj helyet a közepén és tedd bele a kemény zsírt (ne legyen puha). Gyúrd meg.

Miután a liszt felvette az egész zsírt, add hozzá lassan a tejet, amelyben meglágyítottad az élesztőt, cukrot és sót.

Gyúrd tovább és, amikor a tészta nem ragad az edényhez, tedd félre mintegy 3 órára, hogy lassan nőjön (nem kell melegre tenni).

Nyújts a tésztából egy nem túl vékony lapot, vágj 8-9 centiméteres négyzeteket, tegyél rájuk egy kiskanál túrót, hajtsd középre a sarkokat (mint egy borítéknál), megnyomva kicsit, hogy összeragadjanak, kend meg tojással és tedd sütőbe erősebb hőfokon (210 fok).

Töltelék: az összetört tehéntúrót kavard ki a tojással, liszttel, tejföllel, egy kis sóval, vaníliával és, ízlés szerint, cukorral.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 110 perc