Vaníliás túrós bukta hozzávalók:
Tészta
400 g liszt
150 g zsír
1 csésze tej
50 g élesztő
3 evőkanál cukor
1 csapott teáskanál só
Töltelék
200 g túró
1 tojás
1 evőkanál tejföl
1 teáskanál liszt
só
vaníliás cukor ízlés szerint
Vaníliás túrós bukta elkészítése:
Szitáld a lisztet egy tálba, csinálj helyet a közepén és tedd bele a kemény zsírt (ne legyen puha). Gyúrd meg.
Miután a liszt felvette az egész zsírt, add hozzá lassan a tejet, amelyben meglágyítottad az élesztőt, cukrot és sót.
Gyúrd tovább és, amikor a tészta nem ragad az edényhez, tedd félre mintegy 3 órára, hogy lassan nőjön (nem kell melegre tenni).
Nyújts a tésztából egy nem túl vékony lapot, vágj 8-9 centiméteres négyzeteket, tegyél rájuk egy kiskanál túrót, hajtsd középre a sarkokat (mint egy borítéknál), megnyomva kicsit, hogy összeragadjanak, kend meg tojással és tedd sütőbe erősebb hőfokon (210 fok).
Töltelék: az összetört tehéntúrót kavard ki a tojással, liszttel, tejföllel, egy kis sóval, vaníliával és, ízlés szerint, cukorral.
0 hozzászólás