Vaníliaszuflé hozzávalók:

fél liter tej

6 egész tojás

200 g cukor

egy vaníliarúd

6 zselatinlap

1 kiskanál kukoricakeményítő

350 g nem édesített tejszínhab

mandulaolaj

Vaníliaszuflé elkészítése:

Egy zománcos edénybe öntünk fél liter tejet, 6 egész tojást, 200 g cukrot, egy vaníliarudat, 6 (hideg vízzel lemosott) zselatinlapot, és a kukoricakeményítőt. Villával kissé felverjük, aztán kanállal kevergetjük, amíg főni kezd.

Közepes lángon főzzük, vigyázzunk, hogy a keverék sima maradjon. Amikor a keverék kezd a kanálhoz ragadni, levesszük a tűzről, átszűrjük egy tálba és még kavargatjuk egy ideig, hogy felülete ne bőrözzön be. Amikor kissé elhűlt, könnyedén hozzákeverjük a tejszínhabot.

Olyan formába öntjük, melynek mélyedés van a közepében. A formát kiöblítjük, vagy mandulaolajjal megkenjük előzőleg. A felfújtat 2 órára hűtőbe tesszük. Amikor jól lehűlt, tálcára borítjuk, és a közepén levő mélyedést megtöltjük vaníliás cukorral felvert tejszínhabbal.

A kompozícióba tehetünk rummal meglocsolt vagdalt cukrozott gyümölcsdarabokat is, melyet előbb behűtünk.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc