Varázslatos mézes krémes hozzávalók:

3 dkg zsí (vaj)

3 ek méz

6 ek tej

15 dkg porcukor

1  tojás

40 dkg liszt

1 kk szódabikarbóna

Varázslatos mézes krémes elkészítése:

A zsírt, a mézet, a tejet és a porcukrot összekeverjük a tojással. Ezt összekeverjük 40 dkg liszttel, amibe 1 kk szódabikarbóna kerül.

Ebből elég száraz tészta lesz. Ez nem baj, de ha mégis zavaró, javíthatunk az arányokon egy kis tejjel. 4 cipót formázunk belőle és 1/2 órát pihentetjük. (A szárazság miatt nehezebb a nyújtás, de a tészta a töltelékből felszív majd nedvességet.) Zsírozott / vajazott tepsi hátoldalán kisütjük laponként a tésztát – mielőtt a sütőbe tennénk, szurkáljuk meg, mert felhólyagosodik. Kb. 10 perc elég 165 fokon egy lapnak.

Töltelék:

6 dl tejet
6 ek grízzel és
1 cs vaníliás cukorral felforralunk, majd hagyjuk kihűlni. (Könnyen leég!!!)
Közben 20 dkg margarint
2 cs vaníliás cukorral és
25 dkg porcukorral habosra keverünk, és összekeverjük a kihűlt grízes keverékkel.
egy kisebb üveg házi sárgabarack lekvár – a középső réteghez.

A tepsibe a következők szerint tegyük be a rétegeket (a tésztalapok kisütve): tésztalap, töltelék, tésztalap, lekvár, tésztalap, töltelék, tésztalap. A tetejére csokimáz kerül.

Csokimáz:

3 ek kakaót,
4 púpos ek cukrot és
4 ek vizet

forraljunk össze, majd tegyünk bele 4 dkg vajat. Keverjük simára, fényesre, és hagyjuk picit hűlni. Ha a sütemény már nem forró, öntsük rá a mázat, és oszlassuk el a felületén. Hagyjuk megdermedni, utána szeleteljük.

Tipp:

  • Legalább egy napig hagyjuk állni, mert a tészta ekkor még inkább törik, nem vágható!
  • A sütemény legfelső tésztalapjának a legegyenletesebbre sültet válasszuk ki, ezen könnyebb lesz majd elsimítani a csokimázat.

 

Forrás: betegvagyok.hu

    0 hozzászólás

    Vélemény, hozzászólás?

    Avatár helyőrzője

    Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

    Elkészítési idő: 120 perc