Vegetáriánus pörkölt hozzávalók:
cukkini
spárgatök
hagyma
olaj
zöldpaprika
paradicsompaprika
pirospaprika
Vegetáriánus pörkölt elkészítése:
50 dkg meghámozott cukkinit kettévágunk és felszeleteljük. 1 kisebb spárgatök magvas belét darabokra szedjük. 1 nagyobb fej összevágott hagymát 1 dl olajon megpirítunk.
Beleteszünk 2 darab felszeletelt zöldpaprikát és 1 felszeletelt paradicsompaprikát, majd megszórjuk 1 evőkanál pirospaprikával.
A tök belsejét a cukkinivel együtt ebbe a pörköltalapba tesszük. Sóval, fokhagymával, pirosarannyal ízesítjük. Húsz perc alatt puhára pároljuk, és ha majdnem kész, hozzáadunk 2 darab cikkekre vágott paradicsomot.
0 hozzászólás