Vegetáriánus spagetti-tök hozzávalók:
spagetti-tök (zucca spaghetti/ spaghetti squash)
vaj
parmezán
paprika
paradicsom
hagyma
fokhagyma
só
bors
aromás fűszerek (bazsalikom, oregánó, ánizs, majoránna)
Vegetáriánus spagetti-tök elkészítése:
Megszúrkáljuk kicsit a tököt és főni tesszük egy nagy edénybe. 1 kanál olajba párolni tesszük a hagymát, fokhagymát, paprikát, hozzáadjuk később a paradicsomot is és a fűszereket. Vízszintesen kettévágjuk a tököt, kikaparjuk a magot és egy villa segítségével spagettit varázsolunk a húsából. Beleöntjük a zöldségeket és adunk hozzá még vaj és parmezán darabkákat. Valamijen friss fűszerrel dekoráljuk (pl. bazsalikom).
A vegetáriánus spagetti-tök receptet peruzele ajánlotta.
0 hozzászólás