Vegyes csiga sütik hozzávalók:
1,5 kg liszt
300 g lágy vaj vagy margarin
100 g cukor
60 g élesztő
kevés só
1 csésze langyos tej
víz amennyit felvesz
vegyes töltelék
Vegyes csiga sütik elkészítése:
A hozzávalókból gyúrjunk masszát, majd hagyjuk nőni. Amikor megnőtt, osszuk öt egyforma részre.
A citromos csiga töltelékét készítsünk el 1 kiskanál margarinból, kb. fél csésze cukorból, 1 kiskanál citromhéjból, 2 tojássárgájából, kevés citromléből és 1/3 csésze vízből a következőképpen: tegyük tűzre a hozzávalókat, kivéve a tojássárgákat, és amikor a cukor megolvadt, adagoljuk hozzá a tojássárgákat is. Folyamatosan keverjük lassú tűzön, amíg kissé besűrűsödik.
Egyik részt kenjük meg ezzel a citromos krémmel, tekerjük fel, vágjuk szeletekre, majd 10 percre tegyük a 180°C fokra előmelegített sütőbe, amíg ropogósra sül.
Kis tűz fölött jól keverjük el a darált mákot két evőkanál tejjel és cukorral. Egy keményebb mákos krémet kapunk, és ezzel fogjuk megkenni a második részt. Feltekerjük, és az előzőhöz hasonlóan járunk el.
A harmadik részt baracklekvárral töltjük.
A negyediket kakaóval és cukorral.
Az utolsót instant cappuccinóval, cukorral és néhány csepp krém wiskyvel tölthetjük meg.
Miután mindegyik csiga megsült, porcukorból és citromléből készült mázat töltünk a citromos csigákra.
A baracklekváros csigákra porcukorból és meggyszirupból kevert mázat teszünk.
A kakaós csigákra olvasztott csokoládét, a krém wisky-sekre pedig karamellglazúr kerül.
Helyezzük össze-vissza egy tányérra a mázzal megkent és máz nélküli (mákos) csigácskákat egymás mellé.
A csiga receptet Bianca21 ajánlotta.
0 hozzászólás