Vegyeshússal töltött hagyma hozzávalók:
6 nagy fej fehér hagyma
6 nagy fej vörös hagyma
15 dkg marha darálthús
10 dkg sertés darálthús
2 tojás
3 szelet fekete kenyér
1 csokor petrezselyem
1 csokor kapor
1 csokor zöld hagyma
só, bors
Vegyeshússal töltött hagyma elkészítése:
Megtisztítjuk a hagymákat és kivájjuk a közepét. A kivájt részeket apróra vágjuk.
Elkészítjük a tölteléket: összekeverjük az apróra vágott petrezselymet, kaprot és zöld hagymát a beáztatott és szétmorzsolt kenyérrel és a tojásokkal.
Ehhez hozzáadjuk a két fajta darált húst, sóval és borssal fűszerezzük, majd jól összegyúrjuk.
Megtöltjük a hagymákat ezzel a masszával és egy kivajazott tepsibe helyezzük őket.
Lelocsoljuk egy pohár vízel és a forró sütőbe tesszük.
Lassú tüzön, kb 30 percig sütjük.
Melegen, előételként vagy első fogásként, salátával tálaljuk.
0 hozzászólás