Vegyeshússal töltött hagyma hozzávalók:

6 nagy fej fehér hagyma

6 nagy fej vörös hagyma

15 dkg marha darálthús

10 dkg sertés darálthús

2 tojás

3 szelet fekete kenyér

1 csokor petrezselyem

1 csokor kapor

1 csokor zöld hagyma

só, bors

Vegyeshússal töltött hagyma elkészítése:

Megtisztítjuk a hagymákat és kivájjuk a közepét. A kivájt részeket apróra vágjuk.

Elkészítjük a tölteléket: összekeverjük az apróra vágott petrezselymet, kaprot és zöld hagymát a beáztatott és szétmorzsolt kenyérrel és a tojásokkal.

Ehhez hozzáadjuk a két fajta darált húst, sóval és borssal fűszerezzük, majd jól összegyúrjuk.

Megtöltjük a hagymákat ezzel a masszával és egy kivajazott tepsibe helyezzük őket.

Lelocsoljuk egy pohár vízel és a forró sütőbe tesszük.

Lassú tüzön, kb 30 percig sütjük.

Melegen, előételként vagy első fogásként, salátával tálaljuk.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 30 perc